Novica

Objavljeno: 09. 11. 2017 ob 10:50    Starost: 346 dni

VABILO_Predstavitev delavnice za pomoč pri prijavah na razpis MSCA Individualne štipendije

Med prizadevanja Univerze v Ljubljani sodi tudi zaposlovanje in usposabljanje odličnih mednarodnih podoktorskih raziskovalcev. Evropski kompetitivni program Obzorje2020 Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships je primeren odgovor našim prizadevanjem, saj uspešni 2-3 letni projekt omogoča štipendiranje izkušenega tujega raziskovalca (podrobnejša predstavitev razpisa spodaj).

 

V kolikor Vam je v interesu, kot izkušenemu raziskovalcu/pedagogu, pod vašim mentorstvom v svoj delavni tim pridobiti obetavnega tujega podoktorskega raziskovalca, Vas vljudno vabimo na:

 

Predstavitev aktivnosti za spodbudo in pomoč pri projektnih prijavah na razpis MSCA IF

(interni MSCA IF »Masterclass« program Univerze v Ljubljani),

ki bo v sredo 15.11.2017 ob 13.00 uri v Sobi rektorjev na rektoratu UL.

 

 

Prijava na predstavitev preko e-obrazca à https://goo.gl/forms/MMCjgYRvH42KIKv22

 

 

Na predstavitev vljudno vabimo tudi vse profesorje, ki so se že v letu 2017 udeležili MSCA IF »Masterclassa« in imajo namen ponovno prijavljati projekt, ter podporne osebe, ki bi pomagale pri prijavi projekta ter gostovanju tujega raziskovalca, ipd.

Za namen povečanja števila in priprave konkurenčnih projektnih prijav je Univerzitetna služba za evropske projekte že v letu 2016 in 2017 organizirala sklop različnih aktivnosti in 2-dnevni intenzivni delavnici, katere so se udeležili tuji raziskovalci. Pozitivni odzivi in uspeh (odobren projekt »PlasmaSolution« in pridobitev Pečata Odličnosti za projekt »WERA«) nas je spodbudil, da nadaljujemo z aktivnostmi tudi letu 2018. Več o lanskoletnem dogodku najdete tukaj.

Predstavili vam bomo koncept in potek aktivnosti in delavnico MSCA IF »Masterclass«, vas seznanili z vrstami štipendij v okviru MSCA IF, s pogoji upravičenosti sodelovanja, vašo vlogo v programu in aktivnostmi tujega raziskovalca, s finančnim in časovnim planom ter z našimi organizacijskimi aktivnostmi pri pripravi delavnice.

Lep pozdrav,

Univerzitetna služba za evropske projekte

 

Za dodatna vprašanja smo na voljo na e-naslovu: msca@uni-lj.si


 

Marie Skłodowska-Curie Actions - Individual Fellowships (MSCA IF)

V okvir evropskega programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020 sodi tudi shema Marie S. Curie individualnih štipendij, katere cilj je na povezati odlične mentorje z izkušenimi raziskovalci na skupnem raziskovalnem projektu iz kateregakoli znanstvenega področja. Projekt MSCA IF omogoča zaposlitev najbolj obetavnih izkušenih raziskovalcev iz celega sveta za obdobje 1-3 let. Gostujoča organizacija in mentor morata takšnemu raziskovalcu omogočiti dodatni razvoj raziskovalne kariere, mu nuditi dodatna znanja ter ga povezati v nove raziskovalne in ne-akademske mreže. 

 

Razpis se odpre 12. aprila 2018, rok za oddajo projektnih predlogov pa je 12. septembra 2018.

Dodatne informacije o razpisu MSCA IF->MSCA-IF-2018


www.pef.uni-lj.si uporablja piškotke. Več informacij Zapri