Pravno obvestilo

Predmet pravnega obvestila (pogoji in pravila uporabe)

Predmet pravnega obvestila so spletne strani Pedagoške fakultete, www.pef.uni-lj.si . Objavljene vsebine so informativne narave in niso pravno zavezujoče.

Prosimo, da pred uporabo te strani preberete ta pogoje in pravila uporabe. Če se s pravili in pogoji uporabe ne strinjate in jih ne sprejemate, je uporaba spletne strani prepovedana.

Uporaba spletnih strani Pedagoške fakultete

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem naslovu www.pef.uni-lj.si za svojo osebno uporabo, pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena.

Dovoljeno je tiskanje in shranjevanje dokumentov le v osebne, izobraževalne ali kako drugače nekomercialne namene pod pogojem, da upoštevate avtorske pravice ali druga lastniška obvestila v dokumentih.

Avtorske pravice

Vse kar se nahaja na spletnih straneh Pedagoške fakultete, kot so slike, ilustracije, audio video posnetki, fotografije, ikone, besedila in druga gradiva so zaščitena z avtorskimi pravicami Pedagoške fakultete. Prepovedano je vsako spreminjanje, reproduciranje, distributiranje, ali prikazovanje v javnosti tujega dela ali kakorkoli uporabiti gradiva brez pisnega dovoljenja avtorja ali Pedagoške fakultete.

Copyright © Pedagoška fakulteta. Vse pravice pridržane.

Omejitev odgovornosti

Pedagoška fakulteta ne odgovarja za uporabo spletnih strani in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Vsebine spletnih strani Pedagoške fakultete so zgolj informativne narave in niso zavezujoče. Spletno stran Pedagoške fakultete uporabljate na lastno odgovornost. Fakulteta ne zagotavlja, da so objavljene vsebine, gradiva in informacije vedno popolne in brez napak. 
Pedagoška fakulteta se bo trudila zagotavljati kar najvišjo stopnjo pravilnosti in popolnosti objavljenih informacij. Pedagoška fakulteta lahko kadarkoli brez obveznosti do obveščanja uporabnikov spreminja vsebine in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.

Fakulteta ne zagotavlja, da bo spletna stran vedno delovala pravilno, da strežniki na katerih se nahaja spletna stran in z njim povezani strežniki ter preostala oprema, ne bodo okuženi z virusi ali drugimi škodljivimi elementi.

Blagovne znamke & logotip

Blagovne znamke, logotipi in storitvene ikone, ki se nahajajo na spletnih straneh Pedagoške fakultete so registrirane ali neregistrirane blagovne znamke fakultete ali z njo povezanih organizacij oziroma pooblaščenih sodelavcev, za objavo katerih ima Pedagoška fakulteta dovoljenje njihovih lastnikov. Pravica do uporabe znamk, logotipa ali katerekoli licence, katerih lastniki so Pedagoška fakulteta ali tretje osebe, brez predhodnega pisnega dovoljena ni dovoljena. Zloraba kakršnegakoli gradiva ali vsebine, prikazane na spletnih straneh Pedagoške fakultete je strogo prepovedana in kazniva.

Zasebnost

S sprejetjem pogojev uporabe soglašate, da lahko Pedagoška fakulteta analizira neosebne podatke v zvezi z uporabe te spletne strani.

Povezave na spletne strani

Spletna stran Pedagoške fakultete vsebuje povezave na spletne strani, ki jih upravljajo tretje osebe. Fakulteta ni odgovorna za vsebino in pravilnost informacij, ki se nahajajo na omenjenih spletnih povezavah. Zunanje spletne povezave, ki se nahajajo na spletnih straneh Pedagoške fakultete uporabljate na lastno odgovornost.

 Varstvo osebnih podatkov

Nova zakonodaja na področju varstva osebnih podatkov, Uredba EU 2016/679 – Splošna uredba o varstvu podatkov/GDPR,  je prinesla vrsto novosti in med drugim naložila obdelovalcem ter upravljalcem osebnih podatkov imenovanje pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov. 

Varovanje osebnih podatkov

Na naši fakulteti jemljemo varovanje osebnih podatkov zelo resno. Pri delu z osebnimi podatki uporabljamo različne varnostne tehnologije, da zagotovimo ustrezno zaščito osebnih podatkov. Vabimo vas, da si preberete politiko zasebnosti ter pravila uporabe piškotkov na naši spletni strani.

 

Pooblaščena oseba je odgovorna za področje varstva osebnih podatkov v smislu spremljanja, nadzora, svetovanja in izobraževanja na Univerzi v Ljubljani/fakulteti na podlagi Splošne uredbe o varstvu podatkov.

 

Kontakt:
​Univerza v Ljubljani
Oddelek za upravljanje s tveganji in varstvo osebnih podatkov
Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana
dpo@uni-lj.si

 

 

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem kasneje niste več obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran. Piškotki nam ne dajejo dostopa do vašega računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

 

Za delovanje spletne strani www.pef.uni-lj.si uporabljamo naslednje piškotke:

Upravljanje strani:

Piškotek

Trajanje

Namen

cookiePolicy

seja

Delovanje sistema za prikaz obvestila o piškotkih.

currentSizeFont

seja

Delovanje sistema za spreminjanje velikosti pisave.

 

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale. V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.

 

POMEMBNO! Piškotki so datoteke na vašem računalniku. Da bi odstranili piškotke, preverite zgornje povezave za navodila, kako v vašem brskalniku izbrišete piškotke.

 


Google Analytics

 

Obveščamo vas, da je za analizo uporabe te strani na tej spletni strani uporabljeno orodje Google Analytics, spletno orodje podjetja Google Inc. ("Google"). V ta namen Google Analytics uporablja "piškotke", ki so tekstovne datoteke, nameščene na vašem računalniku.

 

Podatki, ki jih piškotki vsebujejo o vaši uporabi te spletne strani (standardni internetni dnevniški podatki (vključno z vašim naslovom IP) in podatki o vedenju obiskovalcev v anonimni obliki) se prenesejo in shranijo pri podjetju Google, tudi na strežnikih v Združenih državah. Google bo (baje) poslane podatke pretvoril v anonimno obliko, tako da bo pred shranitvijo podatkov odstranil zadnji zlog vašega naslova IP. V skladu s pogoji uporabe orodja Google Analytics bo podjetje Google te podatke uporabilo za ovrednotenje vaše uporabe spletne strani in izdelavo poročil za Svet o dejavnostih na spletni strani.

 

Pedagoška fakulteta ne bo uporabila niti dovolila nobeni drugi tretji osebi, da uporabi statistično analitično orodje za sledenje ali zbiranje podatkov o obiskovalcih te stani, ki omogočajo identifikacijo posameznika. Google lahko prenese podatke, zbrane z Google Analytics, tretjih osebam, če to zahteva zakon ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu podjetja Google.

 

Z uporabo te spletne strani privolite v obdelavo vaših podatkov na način in v namene, navedene zgoraj. Uporabo piškotkov lahko zavrnete, tako da naložite in namestite orodje Google Analytics Opt-out Browser Add-on. To orodje se poveže z Google Analytics JavaScript (ga.js), tako da se podatki o obisku spletne strani ne pošljejo Google Analytics.

 

Copyright © Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Slovenia.